Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tips i heta London

London är en av vårens stora favoriter. Och nu händer det extra
mycket i den brittiska staden. Här är tre tips för en
lyckad weekend.

Annons
Nu är London på allas läppar.

London har legat i topp på efterfrågade weekendresor i vår. Och Gary Robson, Nordenchef för Visit Britain, tror intresset kommer att hålla i sig.

- Vi har en fantastisk tid framför oss, det är mindre än 100 dagar kvar till OS i London, Drottning Elizabeth II firar 60 år på tronen, Charles Dickens skulle ha fyllt 200 år och Shakespeare 400. Vi hoppas så klart att den ökade uppmärksamheten kring vårt land också leder till ett ökat intresse att resa hit.

Här är tre saker att göra i den brittiska huvudstaden.

1. Konsten finns på gatorna

Mycket av den mest intressanta konsten i London är helt gratis, den på gatorna. Och det är inte bara numera legendariska Banksy som är värd att leta efter. Vandra på Brick Lane mot Shoreditch och du upptäcker en rad spännande gatukonstnärer. Spana till exempel efter Pablo Delgados miniatyrbilder i östra London eller Stiks färgfulla karaktäristiska gubbar, som först dök upp i Hackney. Nu finns också appar för mobilen som hjälper dig att hitta konstverken. Läs mer på www.streetartlondon.co.uk

2. Charles Dickens London

I år skulle Charles Dickens fyllt 200 år, och en rad utställningar pågår till författarens ära. På Museum of London har man återskapat det viktorianska Londons atmosfär. Målningar, foton och kostymer illustrerar de teman som Dickens återvände till. Utställningen pågår till juni. Att boka biljetter i förväg rekommenderas. Läs mer här.

3. Klassiskt afternoon teaTe ur silverkannor och lyxiga scones - kan det bli mer brittiskt? Fina hotellet The Dorchester är ett populärt ställe för det speciella eftermiddagsfikat. Visserligen kostar det därefter, från 420 kronor. Men då avnjuts också teet till levande pianomusik i en överdådig miljö. Adressen är Park Lane. Fem gånger om dagen serveras Afternoon tea, och man måste boka i förväg. Läs mer på: www.thedorchester.com

Annons