Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trendigaste nya resmålen

Sao Paolo, Montenegro och San Francisco - det är några av
destinationerna som blir eftertraktade under 2013. Här är ett par
av det kommande årets trendigaste platser.

Annons
Nu är en bra tid att resa till Kuba. Här Havanna.

Förra året var Burma en av de mest spännande nyheterna. Men nu kollar tidningar och researrangörer återigen i sina spåkulor för att se vilka platser som erbjuder de bästa reseupplevelserna under det kommande året.

Enligt Lonely Planet är Sri Lanka det främsta landet att besöka, efter år av inrikes stridigheter. Till den mest spännande staden utser de San Francisco. Andra länder som nämns av ett flertal resemagasin är till exempel Turkiet, Montenegro och Filippinerna.

Tre destinationer att resa till 2013.

Havanna, Kuba

Inte nog med att Karibien fortsätter att vara ett av de mer lockande resmålen för svenskar. Havanna börjar också dra allt fler blickar till sig. Organisationen Ethical Traveler har utsett staden till en av de mest intressanta 2013 och uppmanar turister att åka dit för att upptäcka landet bortom mediebilden. När fler börjar hörsamma sådana uppmaningar finns naturligtvis också risken för att Havanna förändras. Så nu kan vara en bra tid att passa på att göra Kuba-resan du drömt om.

Sao Paolo, Brasilien

Den brasilianska staden är kanske allra mest känd för sina karnevaler där festyran exploderar i färg, rytm och dans. Men staden håller på att utvecklas till ett riktigt nav i regionen, och växer så det knakar inför VM 2014 och Sommar-OS 2016. Även på den kulturella sidan händer en hel del. Bland annat öppnande av Rio Museum of Art under våren. Åk i år, när de kommande årens folkfester börjar lär det bli mycket svårare att hitta boende till ett överkomligt pris.

Amsterdam, Holland

Såväl Lonely Planet som New York Times och resetidningen Condé Nast Traveller har utsett Amsterdam till ett av 2013 års mest spännande resmål. De pittoreska kanalerna gör sitt för stämningen. Men främsta anledningen att åka dit är stadens spännande konstscen. Det ansedda museet Stedelijk har öppnat efter en lång tids renovering och i vår slår också Rijksmuseum upp sina dörrar igen för alla konstintresserade,

Och de här destinationerna pratas det också om:

Hyderabad i Indien, Norra Irland, Kongo, Istanbul, Nya Zeeland.

Rio de Janeiro i Brasilien är i ropet.

Mer läsning

Annons