Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptäck Floridas avlägsna öar

Ett museum som ska fira 500-årsjubileet av Floridas "upptäckt"
har öppnat i Key West. Det gör att fler nu uppmärksammar de något
okända öarna Dry Tortugas.

Annons
Fort Jefferson vid Dry Tortugas.

År 1513 upptäckte äventyraren Juan Ponce de Leon Key West, samt en ögrupp som han och hans besättning döpte till Las Tortugas. Visserligen var spanjoren säkerligen inte den första att sätta sin fot på den natursköna platsen. Men lagom till 500-årsjubileet av "upptäckten" öppnar nu ett museum i Key West om de avlägsna öarna. Händelsen sådde det första fröet till grundandet av de förenta staterna, och det firas i Florida under hela 2013.

På Dry Tortugas and Key West Bight Interpretive Center får besökarna en introduktion till ögruppens historia och naturresurser. Dry Tortugas ligger cirka elva mil väst om Key West, i Florida, och består av sju öar. Det är sedan 1992 ett skyddat område, bland annat på grund av dess rika djurliv. Här finns mängder av fåglar och havssköldpaddor.

Gigantiskt fort

Museet visar bland annat en modell av det historiska fort som finns på Dry Tortuga. Det gigantiska Fort Jefferson består av tegel och började byggas 1846. Tanken var att det skulle skydda USA:s sjöfartsintressen i Mexikanska golfen. Men på grund av det amerikanska inbördeskriget färdigställdes fortet aldrig.

Den som vill upptäcka landmärket på riktigt kan naturligtvis också åka till Dry Tortugas. Det går en färja över till öarna och deras vidsträckta sandstränder.

Mer läsning

Annons