Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utställning om Paris glansdagar

En stor utställning ska lyfta fram la belle époque i Frankrike,
en glansperiod i landets historia. Över 600 föremål kommer att
visas i Paris.  

Annons
Upptäck Paris glansdagar i en ny utställning.

En miljon euro - så mycket satsar man nu på en utställning som ska visa upp konst från en av Frankrikes mest kända perioder. Från april slår museet Le Petit Palais upp dörrarna till utställningen "Paris 1900, la Ville Spectacle". La belle époque är den kända benämningen på tiden kring sekelskiftet 1900 i Frankrike, och avser bland annat det sorglösa nöjeslivet i Paris. Henri de Toulouse-Lautrec är en av dem som är mest känd för att ha skildrat perioden, och flera av hans verk ska också ställas ut.

Sammanlagt kommer det att finnas sex sektioner, med mer än 600 föremål, bland annat målningar, skulpturer, fotografier, filmer och affischer från eran. Konstnärer som ingår är bland andra Paul Cézanne, Pierre-Auguste Renoir, Auguste Rodin och Henri Gervex.

Storsatsning

Besökarna ska kunna kika på klänningar och juveler från perioden, som är känd för sitt vackra mode. Dessutom visas smakprov på tidstypisk underhållning, med legendariska kabaréer som Moulin Rouge och Le Chat Noir. Även arkitekturprojekt ska vara en del av utställningen, och man får inblick i hur den första tunnelbanan byggdes, liksom flera järnvägsstationer, exempelvis Gare de Lyon.

-Vi har aldrig haft en så stor utställning om den här perioden i Paris förut, säger museichefen Christophe Lerbault, enligt Daily Mail.

Utställningen pågår till den 17 augusti.

Annons