Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens billigaste shopping

Att shoppa i Norden hör inte till det mest prisvärda man kan
göra. Men om du är på resande fot kan du göra klipp. Här är de
billigaste länderna.

Annons
I Mumbai kan man fynda.

Mumbai i Indien, det är platsen som erbjuder världens mest prisvärda shoppingupplevelse. Åtminstone enligt jämförelsesajten Pricerunner, som jämfört priser på 25 produkter i 32 städer runt om i världen. På andra plats kommer Kapstaden i Sydafrika, följt av Warszawa i Polen. Förra årets näst billigaste stad har dock blivit aningens dyrare: I år hamnar Bangkok på en fjärdeplats.

Prag och Vilnius är andra städer där man kan fynda julklapparna i år, där ligger priserna i snitt 30 procent lägre jämfört med i Sverige. Andra städer där kostnaderna är mindre jämfört med i fjol är Dublin och Aten.

-Den mest prisvärda shoppingen sker utanför Europa men det är kul att se att det finns bra shopping nära. Om man har en liten plånbok men ändå vill lyxa till det lite får man mycket för pengarna i närliggande Polen och Litauen, säger Stefan Ny, marknadschef på jämförelsesajten.

Norden dyrast

Shoppingmetropolen New York har däremot blivit dyrare sedan förra året. Från att ha varit tredje billigast förra året hamnar det stora äpplet nu på trettonde plats. En del av förklaringen är att dollarn stärkts.

Men allra dyrast är ändå shopping i de nordiska städerna. Oslo kostar mest, följt av Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors.

Buenos Aires och Tokyo var förra året bland de dyraste städerna - men har i år blivit billigare. De ligger någonstans i mitten prismässigt, enligt rankningen.

De tio billigaste shoppingstäderna

Mumbai

Kapstaden

Warszawa

Bangkok

Prag

Vilnius

San Francisco

Shanghai

Dublin

Dubai

Annons