Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens dyraste maträtter

Att gå på restaurang är ett gott nöje på resan. Men det kan bränna hål rejält i plånboken. Här är några av de allra dyraste rätterna - från en gyllene surf'n'turf till världens mest exklusiva sushi.

Annons
Hur snabbt går det att svälja 2 755 kronor?

Vad sägs om en surf and turf för 2 755 kronor? Det är vad det kostar att äta rätten på The Avalon's Oliverio restaurang i Beverly Hills. Ingår gör bland annat exklusivt Wagyukött och gyllene rysk Osetrakaviar, som serveras på en bädd av saffranris. Som kronan på verket serverar man ätbara guldblad på den dyrbara förrätten. Restaurangen har också andra VIP-rätter, bland annat en hamburgare med tryffel.

-Vi ville göra en twist på en klassisk rätt, som inkorporerar sann Beverly Hills-lyx och elegans, säger kocken Mirko Paderno, enligt Daily Mail.

Och det finns de som vill betala tusenlappar för överflödet: restaurangen har redan sålt rätten till minst tretton personer.

Guldrullad sushi

Vill man bränna pengar på mat kan det gå mycket fort på världens lyxrestauranger. Sushi kan till exempel kosta hela 20 000 kronor, om man äter på Angelito Araneta's Golden Sushi i Manila. Här omsluts den råa fisken av guldlöv i 24-karat, dekorerad med diamanter. Gott? Det återstår att se - för den med ett behov av att strössla pengar runt omkring sig. Annars kan man få en omelett för 7 600 kronor - smaksatt med hummer, exklusiv kaviar och potatis. Rätten finns på Norma's restaurang i New York. I samma stad finns också restaurangen Craftsteak, som serverar Wagyu rib-eye, för det facila priset av 21 200 kronor.

Annons