Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens dyraste städer

Åk inte till London om du har ont om pengar - det är nämligen världens dyraste stad. Men i Stockholm kostar det mest att äta middag ute.

Annons
London är inte rätt plats när man har tunn plånbok.

London är en av svenskarnas favoritstäder att resa till. Men den brittiska staden är världens dyraste att vistas i, det visar en jämförelse som resesajten Trip Advisor har gjort av 48 populära turiststäder. Näst dyrast är Paris. Men ser man till priset för drinkar är den franska staden värst. För två Dry Martini kan man tvingas betala ett snittpris på 366 kronor. New York hamnar på en tredjeplats och är dessutom den stad där man betalar mest för boende. En natt på ett fyrastjärnigt hotell kostar i snitt 2 569 kronor, vilket är fyra gånger så dyrt som i Bangkok.

Stockholm dyrt

Men att resa till Stockholm är inte heller billigt, staden kommer på en fjärde plats i rankningen. Här är det dessutom allra dyrast att äta middag ute. För priset av en enda måltid kan man få ett fyrstjärnigt hotell i Hanoi, inklusive taxi, drinkar och middag för två. Oslo var förra året världens dyraste, men i år hamnar staden på femte plats. Taxi är fortfarande dyrast i den norska staden, för en tre kilometer lång resa kan man tvingas betala 400 kronor.

Den billigaste staden är Hanoi i Vietnam. Andra prisvärda alternativ är bland andra Jakarta, Sharm el Sheikh, Bangkok, Sofia, Kapstaden, Bombay, Kuala Lumpur, Prag och Budapest.

Annons