Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens festivaler i juli

Världen är full av festivaler. Vad sägs om vitlöksdagar,
Hemingway look-alike-tävling eller medeltida hästkapplöpning? Här
är sex folkfester att uppleva under juli månad.

Annons
I Siena här på Piazza del Campo utspelar sig den kända traditionen och folkfesten Il Palio.

Vitlöksfestival, Gilroy, USA

+ Varje juli ligger doften av vitlök tung över Gilroy, i Kalifornien, USA. Sista helgen i månaden pågår där nämligen en festival till lökens ära. Mängder av mat, kock-tävlingar och tal till vitlöken står på schemat.

Se mer på www.gilroygarlicfestival.com

Palio, Siena, Italien

+Det är en klassisk tävling i den toskanska staden Siena, Italien. Tusentals tar sig till Piazza del Campo för att se Il Palio, den barbacka hästkapplöpning som sägs ha pågått ända sedan 1600-talet. Torget dekoreras med flaggor från de sjutton olika kvarteren och hela staden festar på gator och torg. Loppen hålls den 2 juli och den 16 augusti.

Kamellopp, Alice Springs, Australien

+Australiens kanske märkligaste lopp hölls första gången redan 1970. Men nu är den 400 meter långa kameltävlingen en turistattraktion som lockar cirka 5 000 människor från hela världen. Tjusningen sägs vara att kamelerna är både oförutsägbara och egensinniga. Loppet hålls den 14 juli. Läs mer på www.camelcup.com.au

Reggeafestival, Montego Bay, Jamaica

+Musik, varma nätter och galet mycket dans lär det bli på Jamaicas Reggea Sumfest, som pågår mellan den 15 och 21 juli. Bland annat kommer storheter som  R.Kelly, Lady Saw och Beenie man att delta. Läs mer på www.reggaesumfest.com

Hemingway-festival, Key West, Florida, USA

Författaren Ernest Hemingway lämnade ett rejält intryck i Key West, Florida. Under 17-22 juli firas han i staden - bland annat genom en look alike-tävling. Den som inte vill se femtio vitskäggiga män på samma ställe kan istället delta i en fisketävling (en sysselsättning som Hemingway älskade) eller lyssna på bokuppläsningar.

Läs mer på: www.fla-keys.com/hemingwaymedia/

Raïfestival, Oujda, Marocko

Raï uppstod i Oran, Algeriet, och var till en början inte accepterad av etablissemanget. Sedan dess har musikstilen moderniserats, lånat influenser av popen - och tagit hela världen med storm. I Oudja pågår fram till den 14 juli den sjätte upplagan av Marockos internationella Raïfestival, med stjärnartister som Cheb Khaled, Cheb Faudel och Cheb Mami. De lär som vanligt bjuda på en medryckande musikupplevelse och riktigt drag.  

Lyssna på smakprov på: www.festivalraioujda.comLäs mer på: www.visitmorocco.com

Annons