Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens största privata yacht

Nu har den största privatägda yachten i världen blivit klar. Den
enorma båten är hela 180 meter lång.

Annons
Den enorma yachten Azzam är byggd för att kunna åka i grunda vatten.

Det ser snarare ut som ett fartyg än en privatägd båt. Yachten som döpts till Azzam är världens största, och presenterades nyligen i Bremen. Världsrekordet innehades tidigare av den 163,5 meter långa M/Y Eclipse, som ägs av en rysk miljardär. Den har bland annat 25 gästhytter, ett disco, två pooler, en miniubåt och ett eget missilförsvar, och har varit världens största sedan 2009.

Hur Azzams inredning ser ut vet man ännu inte. Men den har byggts av det tyska företaget Lürssen Yachts.

Enligt företaget fick ingenjörerna instruktionerna att bygga "en stor lyxyacht med en innovativ och tidlös design som ska kunna resa i hög hastighet i varma och grunda vatten, samtidigt som den ska förse gästerna med lyxigt och sofistikerat boende".

Över 4 miljarder

Azzam är 180 meter lång och kommer upp i 30 knop. Motorerna har hela 94 000 hästkrafter. Sammanlagt har det tagit tre år att bygga båten, samt ett års ingenjörstillägg, vilket det tyska företaget menar är en mycket snabb leverans.

"Hon representerar en milsten inte bara i vår historia utan även i yachtbåtars historia" meddelar företaget.

Båten uppges ha kostat mer än 4 miljarder att bygga och kommer att kräva en besättning på 50 personer. Vem som köper henne till det facila priset är ännu okänt, då köparen är anonym.

180 meter lyxbåt.
Annons