Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta typen av turister

Människor som klottrar på uråldriga monument, ungdomar som stjäl djur och passagerare som fyllnar till på planet. Turister gör inte alltid världen till en bättre plats. Här är tillfällen när det gick överstyr.

Annons
Vissa turister festar extra mycket på semestern - vilket inte alltid uppskattas av lokalbefolkningen. (Mannen på bilden har inget med artikeln att göra).

Turister kan vara ett påfrestande släkte. Ibland startar det redan på planet. I slutet av augusti bråkade två passagerare mellan Newark och Denver så kraftigt om ett säte som fälldes ned till liggande ställning att piloten såg sig tvingad att nödlanda i Chicago. Överförfriskade passagerare finns det gott om på flygplatserna. Men vissa är värre än andra. En 36-årig man i Rom var nyligen så berusad att han tog sig in på ett av banden som transporterar bagage till planet, där han tuppade av, skriver BBC.

Klottrade på tempel

Inte heller på plats i landet klarar alla turister att bete sig. En ung kinesisk man i Egypten fick i våras ett mindre begåvat infall att klottra på ett uråldrigt tempel. På den 3 500 år gamla väggen skrev 15-åringen "Ding Jinhao var här". Eftersom mannen lämnade sitt namn spårades han på nätet, och hans föräldrar bad slutligen det egyptiska folket om ursäkt. Skadan var turligt nog ytlig. Värre var det för en 600 år gammal staty i Florens, Italien. Kirurgen Patrick Broderick jämförde sin hand med statyns och bröt då oavsiktligt av ett av dess fingrar, vilket gjorde att han arresterades på plats.

Visar sig nakna

Att utsätta folk för nakenchock verkar vara en annan turistsport. I augusti promenerade tre italienare runt tre timmar i Barcelona, spritt språngande nakna - till de boendes stora förtret. Hundratals lokalbor protesterade efteråt mot turisternas beteende.

-Här gör turister vad de vill, sade Vicens Forner, som fotade italienarna till tidningen El País.

Vid Machu Picchu poserade nyligen fyra amerikaner nakna på foton framför inkastaden, vilket Alfredo Mormontoy Atayupanqui vid landets kulturministerium var måttligt road av.

-Det finns platser i världen där man kan klä av sig naken, men alla platser lämpar sig inte för det, kommenterade han till CNN.

Andra spratt som turister deltagit i är till exempel att stjäla en lama, något som fem franska tonåringar gjorde i Bordeaux, varpå de tog djuret på en åktur i stadens spårvagn.

Annons