Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanlänningarna rymmer helst iväg till jul

I en panel som resebolaget Ving ordnat svarar nästan hälften av västmanlänningarna att de helst reser iväg under julen. Drömresmålet är Kanarieörna.

Annons

Julen närmar sig med stormsteg - det syns inte minst i butikerna som julpyntat för fullt den senaste veckan. Men västmanlänningarna verkar inte se fram emot den svenska julen så mycket som man kunnat tro. Nästan hälften - 45% - av de tillfrågade västmanlänningarna i en webbpanel svarar att de vill åka bort i jul.

Läs också: Så vanligt är det med bolån där du bor

Kanarieörna toppar västmanlänningarnas önskelistor inför julen.

Det är resebolaget Ving som frågat 369 västmanlänningar om deras reslust inför julen. 8 av 10 tillfrågade vill helst åka på sol- och badresa, vilket syns väl på de önskade resmålen. När västmanlänningarna fick säga vart de helst reste var det Kanarieörna som toppade önskelistan. Thailand, Karibien och Maldiverna var liksom Mauritius också populära drömresmål.

Läs också: Västmanlänningarna struntar i sina grannar

Ungefär en fjärdedel av de tillfrågade sa att de ville ut och resa för att slippa julstressen och de krav som kommer med högtiden. En tredjedel ville helt enkelt bara ha kvalitetstid med nära och kära.

Mer läsning

Annons