Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-silver till Sverige efter dramatisk avslutning: "Visste vad jag skulle göra"

Guldet såg ut att bli ett brons.
Då klev suveräne Peder Fredricson fram och hoppade hem silvret till det svenska laget.
– Jättekul, säger Fredricson till SVT Sport.

Annons

Det svenska silverlaget efter laghoppningen vid EM i Ridsport som avgörs i Göteborg.

Inför fredagens avgörande laghoppning var det svenska laget i ledning. Men efter tidsfel av Henrik von Eckermann, en avbruten hoppning av Malin Baryard-Johnsson och ytterligare fel av Douglas Lindelöw hade Sverige inte längre chans på guldet och den sista rundan skulle komma att bli en kamp om silvret.

Det var Schweiz mot Sverige, Steve Guerdat mot Peder Fredricson.

Och efter att schweizaren felat i sin runda var förutsättningarna enkla: : Felfri hoppning av Fredricson och silver till Sverige.

Peder Fredricson och hans All in stod pall för trycket och visade hur en mästerskapshoppning ska gå till. Ekipaget hoppade hem sin tredje nolla för detta mästerskap – och Sverige knep andraplatsen.

– Jag visste vad jag skulle göra: Felfritt och inom tiden. Och då finns det inte så mycket utrymme att tänka på andra grejer än att just hålla det målet framför sig, säger Fredricson till SVT Sport.

På söndagen avgörs den individuella tävlingen, som Peder Fredricson leder. Henrik von Eckermann har även han kvalificerat sig till den individuella delen, medan EM är över för Malin Baryard-Johnsson och Douglas Lindelöw.

RESULTAT LAGTÄVLINGEN:

1. Irland 12.11

2. Sverige 18.21

3. Schweiz 20.15

4. Belgien 21.11

5. Tyskland 24.52

Annons