Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter besöker asylboenden

Anna Wallén (S) och Lars Eriksson (S) besökte under måndagen flera asylboenden i Västmanland. Däribland Flikens- och Klackbergs asylboende.

Annons
Riksdagsledamoten Anna Wallén (S) pratar med föreståndaren Ulrika Carlsson tillsammans med Kent Kärnström, ägare, och riksdagsledamoten Lars Eriksson (S).

De båda riksdagsledamöterna från länet hade besökt flera när de kom till Flikens asylboende.

De frågade om hur många som bodde där, hur rutinerna såg ut, vilka aktiviteter som fanns, historien bakom anläggningen. Ägaren Kent Kärnström hade en sak han ville att politikerna skulle ta med sig för att underlätta för flyktingarna.

– De måste få kunna öppna bankkonto, nu får de inte förrän efter tre år. De får å ena sidan jobba från dag ett men utan bankkonto kan de ändå inte jobba. Då ska de betalas med kontanter men då får vi ett kontantsamhälle igen. Och det vill vi ju inte ha, säger Kent Kärnström.

– Det ska vi ta med oss, svarade Lars Eriksson.

Därefter blev det en rundvisning av boendet där politikerna fick se bland annat allrummet, tvättstugan och lektionssalen.

– Det är nog första boendet som jag besökt som har en lektionssal, säger Lars Eriksson.

Vad är dina intryck?

– Det är människor som brinner för sin uppgift som jobbar här. Det krävs för att integrationen ska fungera. Det är ett av de finare boenden jag besökt, säger Lars Eriksson.

Annons