Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksväg 66 blir helt mötesfri

Den sista sträckan av riksväg 66 Västerås-Fagersta som ännu inte byggts om till mötesfri väg, den milslånga sträckan Surahammar–Sothällen, kommer att bli mötesfri med början i maj.

Trafikanterna på riksväg 66 mellan Västerås och Fagersta måste räkna med längre restid i sommar.

Anledningen är att Trafikverket passar på att göra tre, för trafiksäkerhet och vägstandard nödvändiga, arbeten samtidigt.

– Vi gör alla tre samtidigt. Det kommer att bli köer och lite besvärligt i sommar, men hellre det än att dra ut på arbetet flera säsonger, säger Lars Königsson, projektledare för vägsträckan Surahammar–Sothällen.

Trafikverket passar nämligen på att i sommar även asfaltera den 32 kilometer sträckan Sothällen–Fagersta, samt reparera bron över Kolbäcksån i höjd med Ramnäs kyrka.

Berörda mark- och fastighetsägare har hållits informerade under den planprocess som föregår sådana här omfattande arbeten.

Lars Königsson hoppas att vägtrafikanterna visar förståelse i sommar. Förbi arbetsplatserna kommer det att vara sänkt hastighet och risk för köer.

– Håll hastigheten förbi vägarbetena, för vägarbetarnas skull. Vi och de arbetar inte för oss själva, utan för er trafikanter, säger Lars Königsson.

Jan Ernheimer