Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för trängsel på parkeringen 

Flera besökare i bilar förväntas när midsommar ska firas på traditionsenligt manér vid hembygdsgården i Västanfors. Samtidigt är det ont om parkeringsplatser.

 På hembygdsgården i Västanfors firas midsommarafton som vanligt. Och i Västanfors väntas besökare från flera olika ställen. Inte enbart Fagerstabor.

– Det kommer personer hit från flera olika närliggande kommuner. Främst är det förstås Fagerstabor. Men det kommer också besökare från Köping, Västerås och Arboga, säger Malin Andersson, verksamhetsledare på hembygdsgården i Västanfors.

Midsommarfirarna har tidigare år främst tagit sig till hembygdsgården med bil. Och i år förväntas inget nytt – parkeringarna runtomkring hembygdsgården kommer vara välfyllda.

– Det brukar komma omkring 2500 besökare under dagen. Det gör att det blir flera bilar på samma ställe. Och det är ont om parkeringsplatser, men det har inte varit något problem tidigare år. Det finns parkeringar både längs med och på andra sidan vägen utanför hembygdsgården, säger Malin Andersson och fortsätter:

– Vi kommer sätta upp lappar för att visa var man inte får parkera. Det kan vara bra att komma i god tid för att undvika andra bilister som ska parkera.

Trafiken vid hembygdsgården brukar inte vara några bekymmer, menar Håkan Karlsson, som är biträdande närpolischef i Fagersta.

– Det finns stora parkeringsytor där, till exempel på ena industriområdet, om man fortsätter förbi hembygdsgården. Vi kör ingen extra bemanning under midsommar, säger han.