Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riv inte Högbyn!

Högbyn. Har varit upp i Högbyn ett flertal gånger nu under november månad, minnen väcks till liv när man var här med skolan. När man åkte en mil på längdskidor och var stolt över att man klarade det.

På helgerna åkte man snowboard och grillade. En tår kommer i ögat när man ser hur allting förfaller och växer igen, sly och buskar som är flera meter höga.

Jag hoppas innerligen att Fagersta kommun inte river allting nu. Där finns så mycket potential för kommunen, olika föreningar och klubbar.

Varför inte öppna ett belyst spår för längdskidåkare med klubbstuga att värma sig i. Spåren kan även användas av mountainbikeåkare på sommaren, en downhillbana skulle kunna göras i en av backarna. Eller varför inte göra iordning pulkabacken så vi barnfamiljer kan åka dit och grilla korv.

Kanske en skoterklubb kan få utnyttja lokalerna, eller låta restaurangen bli övernattningsbostad vid sportaktiviteter, fiske, orientering eller liknande i Fagersta.

Tyvärr lär det aldrig bli slalombackar med liftsystem igen såvida jag inte vinner drömvinsten då, men till dess hoppas jag att stället används och att Fagersta kommun kan ställa upp för föreningar och klubbar som vill utnyttja denna underbara plats.

Är det någon som har visioner som jag så kanske det går att uppfylla med hjälp av er.

Henrik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel