Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivalen riskerar fängelse – då kan "The Mauler" få en ny titelfajt

Det mesta pekade på att Volkan Özdemir skulle bli näste utmanare om UFC-titeln i lätt tungvikt.
Nu riskerar schweizaren fängelse för grov misshandel – och Alexander Gustafsson kan få chansen i stället.
– Självklart skulle jag möta Alex, säger mästaren Daniel Cormier i The Anik & Florian Podcast.

Annons
Alexander Gustafsson kan få en ny chans om UFC-titeln i lätt tungvikt. Mästaren Daniel Cormier (lilla bilden) möter gärna svensken igen. Bild: TT Nyhetsbyrån.

Hårdslående Volkan Özdemir gjorde UFC-debut i februari och har slagit igenom med dunder och brak. Schweizaren har tre segrar i år och har knockat sina två senaste motståndare på mindre än 45 sekunder.

Allt talade därför för att Özdemir skulle få chansen att utmana Daniel Cormier om mästarbältet i lätt tungvikt på UFC 220 i januari, i stället för Gustafsson som förlorade en titelmatch mot amerikanen i oktober 2015.

Nu har Özdemir hamnat i trubbel utanför oktagonen. Efter att ha blivit gripen för grov misshandel går han sannolikt miste om chansen, och riskerar dessutom fängelse.

Mästaren Daniel Cormier säger i The Anik & Florian Podcast att han hellre går vidare med att möta Alexander Gustafsson (rankad etta av utmanarna) eller Ovince Saint Preux (rankad femma) i stället för att vänta på Özdemir.

– Självklart möter jag vem som helst av de killarna. Volkan hade längst segersvit i viktklassen och därför fick han chansen, men om hans problem med lagen stoppar honom möter jag någon annan. Det spelar ingen roll vem, säger Cormier.

De flesta MMA-experter är nu eniga om att Gustafsson ligger bäst till att få möta den förre OS-brottaren Cormier.

– Det här kastar omkull planerna, vi får se vad som händer med Özdemir. Jag vet inte om Alexander Gustafsson är redo just nu, men om det blir han som står på tur tror jag inte att fajten blir i januari utan lite senare, säger amerikanen.

"The Mauler" gick sin senaste match den 28 maj när han knockade brassen Glover Teixeira i Globen. Svensken har totalt vunnit 18 av sina 22 matcher i karriären och utmanat om UFC-titeln två gånger.

MER LÄSNING

► Läs också: Här avslöjar The Mauler sina största rädslor: "Då skulle jag känna rädsla"

► För Plus-kunder: Här startade The Maulers resa mot toppen – första tränaren berättar: "Vi såg chansen att rädda honom"

► För Plus-kunder: Mormor vägrade släppa taget om Alex – nu stöttar hon honom på plats i Globen: "Backar honom alltid"

Annons