Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rocken kommer till Fagersta

När rocken kom till Sveg är historien om när Elvis möblerade om i folkhemmets skivsamlingar. På onsdag kommer den rikstäckande showen till Fagersta.

Folkets hus i Fagersta kommer till veckan vara scen för en hyllning 50-, 60- och 70-talens rock ’n’ roll, framfört i livekonsertform av Kingen the Uppercuts.

Gruppen tar med sig Fagerstaborna på en ösig och på samma gång utbildande musikalisk resa om hur rocken skakade om musikscenen, och om ett genomslag som nådde hela den svenska landsbygden.

– Folk kan ju relatera till detta. Man måste inte ha någon koppling till Härjedalen, man kan relatera till sin egen hemstad – för rocken kom ju inte bara till Sveg, säger Torgny ”Kingen” Karlsson, sångare och drivande kraft i den här turnén.

När rocken kom till Sveg har föregåtts av en bok, en skiva och en dokumentärfilm med samma namn. I boken har Karlsson samlat historier om hur rocken kom till Sveg och påverkade livet där, och till föreställningen har han valt ut några av dem.

– Jag har valt historier ur boken och kopplat till låtar som betytt för mig, och även för andra.

Att spela i Fagersta är något de ser fram emot.

– Vi älskar att spela på landsbygden för 300-400 personer. Det är mer intimt och nära, säger Karlsson.