Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgröna: Fyra framgångsrika år för landstinget

Det rödgröna samarbetet i landstinget har varit konstruktivt för Västmanland. Psykiatrin har fått medel för att permanenta barn- och ungdomshälsan. Patientsäkerheten och vårdhygienen har förbättrats, och vårdköerna kortats avsevärt. Alla över 85 år har nu kostnadsfri primärvård, öppenvård och provtagning. Med kommunerna har vi utvecklat hemsjukvården. Man kan nu lista sig hos en vårdcentral i grannlänen.

I den nationella jämförelsen över landstingens vårdkvalitet har Västmanland klättrat från plats 21 till plats 7. Landstinget har gjort förebyggande och hälsofrämjande insatser. Länets Hälsocenter har utvecklats vidare och finns nu i fyra städer.

Vi har gjort tidernas största satsningar på kollektivtrafik. Busslinjerna är fler och går tätare. Våra ökade kulturanslag har bidragit till ett rikare musik-, teater- och konstliv i länet.

Att rekrytera och behålla personal är en utmaning. Vi erbjuder utrikesstuderande svenska läkarstudenter praktik och har utökat antalet tjänster för läkare under utbildning.

Vi har använt resurserna effektivt: Landstinget har stabil ekonomi. Även om utmaningar finns för att ha en balanserad budget så gjorde landstinget ett överskott 2013 på 145 miljoner kr. Det behövs för att betala av på lån och säkra framtida pensioner.

Nu går vi till val på våra respektive handlingsprogram. För Västmanlands väljare vill vi vara tydliga med vilka frågor vi driver och vilken ideologi vår politik utgår från. Det mandat vi får i valet och vår politik ligger sedan till grund för diskussioner om samarbete efter valet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel