Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röj i Mikisklubbens påskägg

I kväll bjuds det på nostalgitripp till punkens glansdagar. Musikerna i banden Strebers och Sober gästar Mikisklubben. Och The Hives eminenta gitarrist ställer sig i djbåset.

Annons
Strebers.

Arrangören Lars ”Bodde” Eliasson är lyrisk över kvällens bandbokningar till Mikisklubben.

– Det är med glädje och ett glatt sinne som jag stolt presenterar Strebers och Sober till klubben, säger han och fortsätter:

– Banden har ”connections” från förr och det här blir en bra kväll.

Strebers var som mest flitiga och verksamma under åttio- och nittiotalet. 1992 omkom bandets trummis Johnny Rydh i en bilolycka. Micke ”Ulke” Johansson och Fredrik ”Ztikkan” Blomberg bildade kort därefter bandet Dia Psalma med Stefan ”Stipen” Carlsson.

Det måste vara förvirrande för folk att hålla i sär när ni ena stunden lirar som Strebers och andra gånger är Dia Psalma?

– Visst händer det att folk vrålar Dia Psalma-låtar när vi lirar Strebers och tvärtom. Men det är inte så farligt som man skulle kunna tro. Folk respekterar att är vi där som Strebers så är det de låtarna vi kör och vise versa, säger Strebers basisten Ztikkan.

Förra året firade Strebers 30 år som band och lirande lite spelningar runt om i landet. Det var så kul tyckte de, så partyt förlängs med besök i Fagersta.

– Låtarna är skitroliga och aktuella än i dag så vi kör på helt enkelt. Det har varit så jäkla roligt, säger Ztikkan.

Lokala förmågorna i Sober, med medlemmarna Ricky Mähl, Andreas Nordkvist och Jimmie Olsson blir förband under kvällen.

– Känslan är grym. Det ska bli skitroligt att få giga i Fagersta igen. Vi har ju inte lirat här sedan Bergslagsrocken 1994! Det är ju typ... ett par år sedan, haha. Vi har repat en vända (det blir ett rep till) och bara det var sjukt kul, så att få köra inför bergslagspubliken kommer att bli en höjdare, säger bandets trummis Ricky Mähl.

Sober.
Annons