Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosendal kan bli "Årets eldsjäl"

Hennes idoga arbete på Fagersta Ryttarklubb genom åren har inte gått obemärkt förbi. Nu har FRK:s ungdomssektion nominerat tävlingsledaren Anna Rosendal till ”Årets eldsjäl” inför Ryttargalan i Stockholm.

Hon är tävlingsledare, sammankallande i tävlingssektionen och sitter som vice ordförande i Fagersta Ryttarklubbs styrelse. Redan nu kan man nog kalla Anna Rosendahl för en eldsjäl inom klubben.

Men snart kan hon få det svart på vitt också. Till årets Ryttargalan i Stockholm i slutet av november har Rosendal nominerats till ”Årets eldsjäl”.

– Det känns jätteroligt att den tid jag lägger ned här uppskattas, säger hon.

Ja, hur mycket tid blir det egentligen?– Inte lika mycket nu när jag har fått barn. Och det varierar mycket om vi har tävlingar på gång eller inte. Men inför en tävling lägger jag ned kanske två timmar om dagen, säger Rosendal och tillägger:

– En hel del helger har jag tillbringat här med olika aktiviteter och tävlingar som vi har haft.

Rosendal är nominerad tillsammans med sex andra eldsjälar ute i landet. Den 27 november presenteras på Berns i Stockholm vem som har fått utmärkelsen.

Vad tror du att det handlar om att du har blivit nominerad av er ungdomssektion?– Jag tycker att det är roligt att arbeta ideellt och brinner för de projekt jag är med och drar i gång, det tror jag är huvudkriteriet för att klassas som eldsjäl. Att man gör det där lilla extra som att baka 60 muffins klockan halv tio på fredag kväll för att det behövs fikabröd till kafeterian, plocka hinkvis med lupiner vid Eskiln mitt i natten för att dekorera hoppbanan eller sova i domartornet för att kunna flytta vattenspridaren varannan timme.

Vad skulle det betyda om du fick utmärkelsen?– Det skulle vara väldigt positivt, så att jag orkar fortsätta mer än vad jag gör nu.

Ungdomssektionen skriver bland annat i sin nominering: ”Anna har även lärt upp oss så att vi kan klara en del av en tävlingsdag utan att gripas av panik för att hon åkt iväg. Vi är jätteglada att vi har fått ta del av all kunskap hon har och vi är stolta att kunna berätta att det är av henne vi har lärt oss allt.”