Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosor, tango och passion på Solliden

Dansaren Lina Lundin är på turné med föreställningen Kärleken till tangon och karaoken. I måndags fick Sollidens boende chansen att ta del av hennes danssolo och rörelseverkstad med ursprung i Finland.

Annons
-Föreställningen öppnar upp till tankar, minnen och känslor. Jag får starka reaktioner med både skratt och gråt, säger Lina Lundin

Fagersta. När Lina Lundin börjar dansa till Miljoona miljoona ruusua är stämningen i rummet först lite trevande. Men rosorna, den lekfulla och passionerade dansen, musiken och hennes berättelse höjer snabbt temperaturen. Berättelsen handlar om hennes mor som träffade sin kärlek på Finska föreningens motionsdans och hur de sedan flyttade till ett hus i skogen för att få sjunga och dansa i fred.

Flera känner väl igen de klassiska finska texterna och melodierna. De som kan följer med i Lina Lundins rörelser som hon bland annat hämtar från årstiderna. Alla kan känna igen sig i hur det känns att ro en eka eller staka sig fram på skidor. Det ger även de som inte klarar att hänga med fysiskt en möjlighet att få en upplevelse.

–Det här var bra för axlarna, säger Arne Grönqvist apropå skidåkningen. Han är på bra humör och forsätter:

–Det här var ett välkommet avbrott i den grå vardagen. Och det är skönt att röra på sig. Det blir så mycket sittande och det är inte bra.

I dag gästar Lina Lundin äldreboendet Hemgården i Skinnskatteberg. Det är kommunernas finska förvaltningsområden som arrangerar och bekostar föreställningen.

Annons