Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinen avgörande för SSK

Båda har rutin från spel i två högre divisioner. Nu ska de styra mittfältet i Skinnskatteberg tillsammans. ”Vi ska nog sikta på att hamna i toppen”, säger Mattias Sundberg.

Båda har Skinnskatteberg som moderklubb. Båda värvades till Köping FF och spelade i division 2 och 3. Och båda lämnade också KFF samtidigt förra sommaren för att återvända till moderklubben – när båda var skadade.

Mattias Sundbergs och Emil Johanssons fotbollskarriärer liknar varandras på många sätt. Och nu, när vi skriver säsongen 2013/2014, är de två rutinerade spelarna äntligen skadefria efter långa besvär. Emil Johanssons otäcka benbrott har läkt, och Mattias Sundbergs ljumskar och andra småskador hämmar inte längre. De är redo för en ny utmaning: Att göra SSK till ett topplag.

– Det krävs en bra laginsats, alla måste vara friska och hela. Men om bara det går ska vi nog sikta på att hamna i toppen. Det är en bra målsättning, säger Mattias Sundberg.

Emil Johansson, som under försäsongen har visat att han har den forna snabbheten i sig, kommer att betyda mycket i det offensiva spelet för laget. När SSK för några veckor sedan spelade oavgjort (4–4) mot Smedjebacken stod Johansson för tre assist. Och han vet vad som behöver göras på planen om det ska gå vägen.

– Vi är ett lag, det gäller att alla presterar. Om man ska vinna en serie gäller det att ha lite flyt och att ha ett jämnt lag, säger han.

Läs ett längre reportage om Mattias Sundberg och Emil Johansson i Fagersta-Postens e-tidning från 27/3.