Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rutinerad" 18-åring blir Fagersta Södras första nyförvärv inför division 3: "Han vet vad som krävs för att spela i trean"

Truppbygget för nästa säsong är igång – och nu är första nyförvärvet klart för Fagersta Södra.
Avesta AIK:s 18-åring Simon Sundin är klar för klubben.
– Det är en jätteintressant spelare, i en bra ålder för utveckling, säger Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec.

Annons

Simon Sundin, här i Avesta AIK:s blåvitrandiga tröja, är klar för Fagersta Södra.

På tisdagen startar frimånaden för amatörer inom fotbollen – och på en gång har Fagersta Södra gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande division 3-säsong.

Det är Simon Sundin, 18-årig yttermittfältare från Avesta AIK, som har skrivit på för Fagersta Södra.

– Han kan spela på alla offensiva positioner, och framför allt har han rutin för att spela högre upp. Han vet vad som krävs för att spela i tvåan och trean. Han är väldigt snabb och har två fina fötter, säger Södras sportchef Peter Trsavec.

Är det en spelare ni har haft ögonen på länge?

– Vi har haft ögonen på honom under 2016. Det är en jätteintressant spelare, i en bra ålder för utveckling.

För det är en ovanligt rutinerad 18-åring som har gjort klart med Fagersta Södra. Han var med och spelade i division 2 för Avesta AIK 2015, och i trean den gångna säsongen. Vanan från högre divisioner gör honom på sätt och vis, trots sin unga ålder, till en av de mer rutinerade spelarna i Fagersta Södra.

– Ja, det är inget jag är van vid riktigt. Jag har alltid varit den yngsta, eller bland de yngsta, när jag spelade i A-laget i Avesta. Men jag vet inte, jag har inte tänkt så mycket på det än, säger Simon Sundin.

Vad var det som gjorde att valet föll på Fagersta?

– De sökte min spelstil, och det är väl alltid kul att folk vill ha en för den man är. Jag har hört mycket gott om klubben, och sen känner jag även Nicklas (Blomqvist, tränare) lite.

Har du haft honom som tränare innan?

– Inte riktigt, men jag hade honom i Dalalaget. Han var med på någon uttagning där. Jag har hört mycket gott om honom också.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är väl en ganska snabb spelare. Teknisk, även bra speluppfattning. Jag gillar att utmana i fart.

Den gångna säsongen var tung för Avesta AIK, som åkte ur division 3 efter att ha tvingats till kvalspel. Säsongen var även jobbig ur personlig synvinkel för Simon Sundin, som fick stora delar av året förstört av skador.

– Det började med en knäskada, den sista träningsmatchen inför säsongen. Sen kom jag tillbaka från den och spelade några matcher, men sen under sommaruppehållet bröt jag tån under en träning. Så då var jag borta i ytterligare några veckor, berättar han och fortsätter:

– Jag har spelat mycket med U19 i år när jag har varit frisk. När jag hade återhämtat mig från den första skadan hann jag ju knappt bli hundra igen innan jag bröt tån.

Vad känner du till om Fagersta Södra som lag?

– Jag vet inte så mycket faktiskt. Jag har spelat med Zakarias Ström när vi var unga, och även i A-laget. Resten har jag inte så bra koll på, men de vann ju serien och gjorde många mål.

Annons