Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerad Özz gästar Götis

Under våren har han sålt ut både i Göteborg och i Stockholm. I kväll kommer den kritikerrosade komikern till Götis.

– De som inte dyker upp kommer missa någonting. Det är Sveriges bästa komiker de ska få se, säger den kaxige Özz Nûjen till Fagersta-Posten. Han har varit i Fagersta förut men han vet inte särskilt mycket om staden.

– Om det har hänt någonting roligt i staden jag uppträder i så brukar jag skämta kring det. Vi får hoppas att det händer någonting roligt i Fagersta, säger Özz Nûjen.

Trots att han döpte en av sina föreställningar till ”Dålig stämning” är det ingenting han hoppas på när han ställer sig på scen.

– Jag är aldrig ute efter dålig stämning. Inom humor handlar det om att dra saker till sin yttersta spets och ibland är det vissa som inte uppskattar det jag säger, säger han.

När han går upp på scen är mycket skrivet sedan innan men han lämnar också utrymme för improvisation.

– Jag gillar att vara i stunden och prata om det jag tänker på just då. Det är viktigt att ha kontakt med publiken och föra en dialog från scenen, säger Özz Nûjen.

Han är uppvuxen i Rinkeby men bor nu i Stockholms innerstad. Han känner ändå att han delar mycket med människorna som bor i småstäder.

– Det är samma fördomar mot förorten i Stockholms innerstad, som det är gentemot mindre städer. Jag är en av er, säger Özz Nûjen och skrattar.

Han tycker att det är viktigt att ge publiken eftertanke och han tror att man kan nå allvaret i frågor djupare genom humor. Han vill att publiken ska reagera med mycket skratt, glädje och att de tänker till.

– Det har varit en tung vår, nu tycker jag att vi umgås och skrattar, det är ett bra sätt att börja sommaren på, säger Özz Nûjen.