Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryanairs nya skandaler

Det blåser kring Ryanair. På kort tid har lågprisföretaget
drabbats av flera skandaler. Senast lämnade ett av deras plan kvar
samtliga passagere - som tvingades ta sig hem utan hjälp.

I fredags skulle familjen Axelsson flyga hem från semestern i Kroatien med Ryanair. Men planet körde tomt tillbaka till Sverige, på grund av för kraftiga vindar. Flygplatspersonalen i Rijeka fick framföra vad Ryanair hälsat: "passagerarna får ta sig hem bäst de vill", skriver Aftonbladet.

- Så här illa trodde jag aldrig att de skulle bete sig, säger Mirva Axelsson, till tidningen.

Familjen fick själva leta flyg, transfer och hotell - något som kostade cirka 8 000 kronor. Ryanair menade dock att de mejlat passagerarna med erbjudande om att boka om resan kostnadsfritt. Till Aftonbladet sade de också att familjen skulle få ersättning.

Det här är bara en av flera skandaler som Ryanair varit inblandat i på senare tid. Här är tre andra händelser som skapat uppmärksamhet.

Dyra boardingkort

Brittiska Suzy McLeod reste med Ryanair från Alicante i Spanien till Bristol i England. Hon checkade in som man ska på hemsidan, men glömde att skriva ut boardingkorten. Då tvingades hon betala en extraavgift på 60 euro per kort, totalt blev det cirka 2 600 kronor. Suzy McLeod skrev om händelsen på Facebook: "tryck like om du tycker att det här är orättvist". Inlägget fick över 500 000 likes. Vissa anser dock att flygbolaget hade rätt.

Kallar kunderna korkade

Efter att Suzy Mcleod skrivit sitt inlägg på facebook om extraavgifterna på boardingkorten kommenterade företagets vd Michael O'Leary händelsen. Han sade att resenärer som kommer utan boardingkort till flygplatsen är "korkade" och att de som inte gillar regeln kan dra åt helvete.

Många nödlandningar

Den senaste tiden har Ryanair uppmärksammats för sina många nödlandningar, varav flera varit i Spanien. I mitten av september nödlandade två plan på spanska flygplatser efter att piloten larmat om tekniska problem. I juli landade tre av företagets flyg på Valencias flygplats på samma dag, på grund av bränslebrist och i början av september fick två plan vända då kabintrycket plötsligt föll. Ryanair menar att spanska myndigheter driver ett krig mot företaget, skriver DN.

Enligt Aftonbladet beror de många nödlandningarna på att företaget sparar in på bränsle - och inte fyller tanken tillräckligt för oförutsedda händelser.