Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rys(s)ligt varmt i helgen

Ett ryskt högtryck bidrar till att det blir en het helg i norra länsdelen. Meterologen utlovar sol, men varnar också för åskskurar.

Fagersta. - I mitten av maj brukar det normalt sett vara ungefär 15 grader i ert område, och nu ser det ut att bli 25-26 grader både fredag och lördag, säger Lina Broman, meterolog på Foreca.

- Det som gör att det blir så här varmt är att vi har ett högtryck över Ryssland och ett lågtryck över Atlanten som samverkar för att dra upp riktigt varm luft med sydvindar från Medelhavet, tillägger hon.

Under senare delen av lördagen väntas det ske ett väderomslag.

-Då kommer ett regnområde passera med risk för en del kraftiga åskskurar under lördag kväll och även under söndag förmiddag. Sedan ser det ut som att helgen avslutas ganska fint med uppehållsväder och fortsatt ganska varmt under söndag eftermiddag, säger Lina Broman.