Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Äntligen har vi en pigg opposition i Norberg

Det är nästan lite rörande att läsa Lars Gustavssons fråga om vi verkligen bryr oss om landsbygden: Vi har båda två flyttat från Stockholm till Karbenning respektive Norberg. Vi har båda engagerat oss politiskt efter att vi flyttat hit, för att vi vill ta ansvar för den lilla orten, utveckla välfärden och ge förutsättningar för tillväxt på landsbygden. Vi socialdemokrater kämpar alltid för rättvisa men vi ser också till att kommunen har en långsiktigt hållbar ekonomi och följer de lagar och regler som finns. Det verkar norbergarna uppskatta.

Ju fler som engagerar sig i samhällsutvecklingen desto bättre och vi är uppriktigt glada över att äntligen ha en livaktig opposition i Norberg. Heja! Det är nu dags att dra igång arbetet med budget för Norbergs kommun år 2020-23 och vi ser fram emot goda – och finansierade! – idéer från Gustafsson & co om hur vi kan utveckla livet på landsbygden ännu mer.

Att Partiet för Norbergs Framtid (PNF), som Gustafsson föreslår, skulle ta över styret i Norberg verkar dock avlägset. I valet 2014 lade 292 norbergare sin röst på PNF men nu i höstas hade den siffran sjunkit till 229. Vi socialdemokrater lyssnar på alla bra förslag, kompromissar och förankrar den förda politiken så brett som möjligt. Det är vår fasta övertygelse att vi tillsammans kan mer och blir bättre. Det behöver Norberg.

Åsa Eriksson

Johanna Odö

Socialdemokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel