Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Fagersta: Förskola och skola ska byggas ut

Annons

Svar på insändare om förskolan (18 juni). I förskolan och skolan läggs grunden för resten av våra liv. Fagersta ska ha en jämlik skola med höga kunskapsresultat, där utgångspunkten är att inget barn ska lämnas efter eller hållas tillbaka. Alla ska kunna gå ut grundskolan med godkända betyg och vi har under denna mandatperiod dragit igång en insats som handlar just om detta. Förskolan och skolan är också grunden för det samhälle vi vill skapa, ett samhälle där varje ung människa får möjlighet att skapa sin egen framtid. För oss handlar detta om att investera i tidiga insatser, i förskollärare, lärare och övrig personal, samt i insatser som ökar jämlikheten i skolan.

Vi vill också säkerställa att skolan är en trygg plats med ordning och studiero. Barn är olika och kräver olika mycket resurser, men med tidig och individuell uppföljning kan man snabbt ge rätt stöd. Riktningen är given, vi har lyckats vända en negativ trend trots en stor ökning av barngrupperna i kommunen och trots en start från en mycket hög nivå. Det är ett arbete som måste fortsätta kommande mandatperioder.

Det vi ser framför oss är att behovet av såväl förskoleplatser som skolplatser kommer att öka. Fagersta ska vara en kommun som levererar en samhällsservice som matchar de behov som finns och kan uppstå. Vi stannar inte upp i det arbetet, utan kommer att fortsätta investera i Fagersta för att skapa ett starkare och tryggare samhälle. Vi bygger en ny förskola i syfte att minska barngrupperna ytterligare, vi bygger ut våra skolor och vi kommer sannolikt behöva bygga ännu mer när allt väl står på plats. Det är vi beredda att göra.

Förskolan ska vara lärorik och stimulerande för alla barn. Barngrupperna ska fortsätta minska så att barnen erbjuds en trygg miljö där behörig och kunnig personal har tid att se varje barn. När vi investerar i förskolan och i skolan så investerar vi i vår gemensamma framtid. Framtidens Fagersta kan vi bara bygga tillsammans och framtiden börjar i förskolan.

Marino Wallsten (S), kommunalråd

Sune Andersson (S), ordförande, utbildnings- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons