Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Katastrofal försäljning i Skinnskatteberg

Nej Alliansen i Skinnskatteberg (28/3), vi slår oss inte för bröstet! Det har vi aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Vi är en grupp hängivna fritidspolitiker och medlemmar som driver politik, som tar ansvar för och utvecklar Skinnskatteberg, inget annat! Vi initierade ett eventuellt bostadsbyggande genom att skriva en motion för att utreda frågan, den yrkade ni avslag på.

I vår budget 2018 hade vi avsatt medel för både bostadsbyggande, projektering av brandstation med mera. Alla vet vid det här laget att inte vår budget går igenom denna mandatperiod trots att vi har flest mandat, detta på grund. att ni har SD vid er sida.

Det vi vill hälsa er och framför allt alla Skinnskattebergsbor, är följande: Det finns alldeles för många oseriösa bolag som köper bostadsfastigheter för att sedan hyra ut utan att ta ansvar för fastighetens behov av underhåll. Seriöst fastighetsunderhåll kostar mycket pengar och undergräver den vinstkalkyl dessa bolags enda intresse utgör. Vi har sett och ser exempel på detta i hela Sverige. Senast i samband med den stora flyktingvågen 2015-2016. Vi såg det även på Släntvägen i Skinnskatteberg innan kommunen tog över just på grund av att vi insåg att det kommer att gå åt skogen om det fortsätter med den destruktiva vinstjakten utan ansvar.

Tror man att det blir annorlunda nu? Det gör tydligen Alliansen, som genom sin majoritet i tekniska utskottet klubbat igenom detta katastrofala förslag. Nu är ärendet om försäljning av Klockarbergsvägen 8 på väg till kommunstyrelsen. Beslut om eventuell försäljning på denna till viss del sjuka marknad skall fattas. Alliansen tycks vara övertygad om att det bästa för Skinnskatteberg är att sälja byggnaden som är värderad till cirka 4 miljoner.

Skinnskatteberg har bra ekonomi, vilket gör att vi kan renovera eller bygga nytt på Klockarberget beroende av vad en ekonomisk analys kommer fram till och sedan bygga nya prisvärda trevliga trähuslängor på annan mark.

Det tänker vi i S är det bästa för Skinnskatteberg.

Lena Lovén Rolen (S)

Lars Andersson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel