Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S)kattechock mot unga

Socialdemokraterna har nyligen redovisat sina planer på omfattande skattehöjningar om de vinner valet, drygt 20 miljarder i högre skatter på arbete.

15 av dessa miljarder tas in på dubblering av arbetsgivaravgifter för ungdomar under 25 år. Det blir alltså mycket dyrare att anställa unga. 5 miljarder ska tas in på höjd moms för restauranger, en bransch som sysselsätter många ungdomar och invandrare.

En kraftig minskning av Rut-avdraget föreslås också, ett avdrag som gett arbete åt tusentals personer, inte minst lågutbildade invandrarkvinnor. I många fall har dessa kvinnor fått tidigare svarta jobb omvandlade till vita.

Rot-avdraget i de mer manliga branscherna kvarstår dock! En klar fingervisning om hur Socialdemokraterna även står för ”backlash” i jämställdhetsfrågorna.

Med kirurgisk precision riktar de sin skattechock mot ungdomar och invandrare.

Magdalena Andersson är rädd att några kronor i höjd snusskatt slår mot snuset. Men obekymrad över effekterna av 15 miljarder i ökad beskattning på att anställa unga. (S) föreslår att kommunerna ska kompenseras för höjda arbetsgivaravgifter, samtidigt som de hävdar att höjningen inte får någon större betydelse. Hur kommer det sig att kommunerna måste kompenseras för en höjning som inte får någon betydelse? Den grymma sanningen är att Socialdemokraterna har presenterat en skattechock mot ungdomar och invandrare. Dessa förslag slår hårt mot berörda grupper i hela landet.

Prioriteringen är svårbegriplig. Marino Wallsten, du kanske kan ge besked till väljarna i Fagersta!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel