Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Nattvandringar i Norberg ger bra svar

Annons
Tove Winqvist (S), bemöter tidigare inlägg från Demokraterna i Norberg.

Jag var blev lite konfunderad av Demokraterna i Norbergs svarmin insändare senast, det var många åsikter om min person och påstådda agenda, men jag ska göra mitt bästa för att varken framstå som maktgalen eller verklighetsfrånvänd i mitt svar nu.

Något fnysande åt verkligheten har jag inte heller ägnat mig åt, det är DiN:s sätt att lägga ord i munnen på sina motståndare. Att jag inte skulle respektera andras åsikter ställer jag mig också frågande till. Att få mothugg i en debattartikel kan väl knappast anses som att jag inte respekterar era åsikter, bara att jag inte delar dem.

Att trygghetsvandra är precis i linje med hur vi måste jobba, det kallas förebyggande arbete och är av största vikt för att minimera känslan av otrygghet, få en överblick av nuläget samt information om hur vi ska jobba framåt, tillsammans. Men nog om detta, jag ska svara på er konkreta fråga.

Har Socialdemokraterna någon underliggande data som visar att nattvandringar i Norberg fungerat? Medverkar de till att brottsligheten minskat och att tryggheten ökat i Norberg?

Någon underliggande data på nattvandringarna finns inte. Vårt mål har inte heller varit att samla någon data, utan att ta reda på vad ungdomarna gör, tänker och vill med Norberg. Vi har velat få till mötet mellan människor. Målet med nattvandringen har varit att befinna sig i de miljöer som kan kännas otrygga för våra ungdomar. Att brottsligheten har minskat i Norberg, det finns det däremot data på, som man kan analysera. Senast vi gjorde det var på BRÅ (Brottsförebyggande rådet) den 8 mars.

Det svar vi däremot fått fram från våra nattvandringar är att ungdomarna önskar sig fler vuxna på byn. Detta har även ungdomsrådet samt elevrådet framfört, om det är värdefull data eller inte, det får ni avgöra själva. För oss är det i alla fall värdefullt, det är precis sådant vi behöver veta för att vara bra politiker och kunna fatta rimliga och verklighetsförankrade beslut.

Nästa insändare kommer jag inte ägna åt att besvara era personliga påhopp, utan då ska vi i S berätta om våra visioner med Norberg. Om DiN anser att jag sitter på piedestal så är det ni som har satt mig där. Jag räds inte debatten med er i fullmäktige, jag välkomnar den.

Tove Winqvist

ordförande, Socialdemokraterna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons