Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S utmanar V i Fagersta

Det är dags att få en regering som sätter jobb och utbildning före ständigt nya skattesänkningar. Det är dags att sätta punkt för åtta långa år av borgerligt styre i landet och med det öppna dörrarna för ett mänskligare Fagersta.

Sedan behöver vi inför valet i höst tydliggöra skillnaderna mellan de lokala partierna i Fagersta, då det finns styrande politiker som anser att den politik som bedrivs i dag sker i ett stort samförstånd. Som om ingenting har föregåtts av någon som helst politisk diskussion.

Den senaste budgeten som tagits i kommunen har till nittionio komma någonting procent antagits av samtliga partier i kommunfullmäktige. Att komma fram till kompromisser efter diskussioner betyder inte nödvändigtvis att man har samma åsikt till att börja med och man kommer inte undan det faktum att vi har ett parti med egen majoritet och i praktiken all makt.

Att Socialdemokraterna rent ideologiskt står närmare Vänsterpartiet än andra partier inom kommunen borde inte komma som någon överraskning för någon. Men det ger ännu större anledning att tydligt visa på skillnaderna mellan partierna.

Den lokala politiken måste ha sin utgångspunkt i att ständigt förbättra kommunens verksamhet. Att ständigt leta besparingar är inte att göra det. Speciellt inte om man går 24 miljoner kronor i vinst. Eller 42 miljoner. Lösningen är heller inte att försöka gömma besparingar genom att inte nämna dem öppet, som en del verkar tro.

Socialdemokraterna i Fagerstas handlingsprogram som stakar ut politiken för de närmaste åren finns att hämta på nätet. Andra partier bör fokusera mer på att presentera sina egna förslag. Sedan låter vi väljarna avgöra.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel