Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir du uppgraderad på flyget

Drömmer du om att bli uppgraderad under din långflygning? Att
vara trevlig är en bra start. Men det finns fler sätt, enligt en ny
undersökning.

Tittar du längtansfullt på de rymliga platserna i business class? Hoppas du i hemlighet att flygvärdinnan ska uppgradera dig? Det är inte omöjligt. Det enklaste sättet är helt enkelt att vara trevlig. Det framkommer i en rundfrågning som flygjämförelsesajten Skyscanner har gjort med 700 flygvärdinnor. Hela 82 procent menar att trevlighet gör en skillnad.

- Bara för att man köpt en billig biljett behöver det nödvändigtvis inte betyda att man måste resa i ekonomiklass. En så enkel sak som att vara trevlig och koppla på charmen ökar ens chanser markant att få resa lite lyxigare, säger Annica Jansson, Nordenchef på företaget.

Dra en snyfthistoria

Och det finns flera tricks. Att gå med i flygbolagens poängprogram kan underlätta, enligt 80 procent av flygvärdinnorna. Att klä sig snyggt hjälper också, liksom att resa ensam. Det kan dessutom fungera att berätta en snyfthistoria, eller att helt enkelt vara skadad. Sådant kan väcka sympati. Men vissa saker kan man inte göra så mycket åt. 31 procent uppger till exempel att de mer troligt uppgraderar en attraktiv passagerare.

Här är flygvärdinnornas tio tips för en uppgradering

1. Var trevlig.

2. Gå med i flygbolagens poängprogram.

3. Res ensam.

4. Visa upp en gipsad arm, eller annan skada.

5. Klä dig snyggt.

6. Är du på smekmånad - säg det.

7. Lär känna kabinpersonal. Flygvärdinnorna är 55 procent mer benägna att uppgradera en vän eller bekant.

8. Res på obekväma tider.

9. Berätta en snyfthistoria.

10. Var snygg.