Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så får du gäddan att hugga på sju minuter

Hur svårt är det att få en gädda på kroken – inte så svårt med lite hjälp.

Den lurar i det grumliga vattnet och har sedan tidernas begynnelse gäckat både en och annan fiskare – den rovlystna gäddan.

Men vad är det som krävs för att få den på kroken?

– Gäddan är ju en rovfisk och det gäller att få fiskedraget att se levande ut i vattnet så att gäddan vill hugga. Det många gör fel är att efter de har kastat ut så vevar de bara in linan i stället för att veva, vänta, och knycka lite om vartannat, säger Skinnsbergsbon och fiskeguiden Mikael Puranen.

Med det tipset, och andra som du kan läsa om på Fagersta-Posten.se, gav sig undertecknad ut på Stora Kedjen för att prova fiskelyckan.

Och vilken lycka sedan.

Efter bara sju minuters fiskade satt det en rackare på kroken.

Att få en gädda på bara sju minuter är en respektingivande bedrift, framförallt om det är en novis som undertecknad bakom spöt.

– Nyckeln är att veta vart fisken kan vara och hur man kan locka fram den. Normalt sett måste man ha tålamod och erfarenhet – veta vart fisken tar vägen när det är varmt och vilken fisk man kan locka större fiskar med för att lyckas.

– Men ibland behöver man även ett visst mått av tur, säger Mikael Puranen och skrattar.