Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så går VIF:s truppbygge

Krokarna är många. Men få spelare nappar. Västanfors sportchef Björn Forsbergs jobb handlar nuförtiden mycket om att vänta. Men han erkänner att det går segt i jakten på eventuella nyförvärv.

Sedan Västanfors IF blev allsvenskt har klubben bara presenterat en spelare – Jonas Thilén – som dessutom saknar meriter från de högre divisionssystemen. Och för sportchefen Björn Forsberg fortsätter det sega jobbet att få spelare att nappa på kroken.

– Ja, det går segt. Problemet är att det är andra klubbar som blandar sig i hela tiden. Så även om vi pratar med en spelare ska han prata med andra också. Sedan har vi en bit som är ganska avgörande och det är att vi inte har gjort klar vår ledarstab helt och hållet. Det kan nog skrämma vissa, även om jag är lugn på den fronten. Det behövs inte så mycket för att det ska falla på plats och bli bra, säger Forsberg.

Kontinuerliga samtal förs i alla fall och under onsdagen hoppas VIF få besked av en spelare med allsvenska meriter. Man har även en tät dialog med en spelare som spelade i elitserien i fjol. Och dessutom för man samtal med en potentiell tränare med meriter från både allsvenskan och elitserien.

– Om det faller på plats blir det riktigt bra. Vi kommer närmare och närmare för varje dag som går. Men det är fortfarande lite som saknas för att ro det i land. Vi ska ju inte värva ett helt nytt bandylag. Det är spetsspelare som vi jagar.

Forsberg för även samtal med de tre viktiga spelarna som tidigare i år tackade nej till fortsatt spel; Richard Hettman, Andreas Tiger och Robin Rebermark.

– Jag gör allt jag kan för att de ska spela bandy. Mitt jobb handlar mycket om att ringa och informera och sedan vänta på ett svar. De som har slutat kan jag inte sätta någon press på. Och det är samma sak med tilltänkta nyförvärv. Sätter vi krav med en tid eller en dag är det risk att de väljer något annat.

VIF jobbar även vidare på att få till ett samarbete med Västerås SK. Och även Tillberga IK är kontaktade angående ett möjligt samarbete på något sätt.

– Det skulle vara jäkligt skönt om något lättade med både spelare och ledare snart. Men vi kommer att hålla ögon och öron öppna ända fram till seriepremiären, säger Forsberg.