Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det för storhästryttarna i SM-finalerna

Nu har hoppryttarna avslutat sitt SM i Sundbyholm. På söndagen red storhästryttarna sina finaler.

Annons

Juniorryttarna var först ut med sina finaler på söndagen. Elsa Johansson/Amazing från Strömsholms Ridsportförening slutade på totalt 16 fel efter söndagens final slutade på en delad åttonde plats i SM.

Därefter var det dags för finalen för de unga ryttarna, alltså ryttare upp till 21 år. Josefine Nykvist från Strömsholms Ridsportförening kvalade båda sina hästar till SM-finalen men valde att starta Lara då ryttarna enligt reglerna bara får starta en häst i finalen. Efter tre nedslag och ett tidsfel i finalen slutade Josefine Nykvist på en nionde plats i SM.

Josefine Nykvist och Lara från Strömsholms Ridsportförening slutade på en nionde plats i SM för unga ryttare.

Läs även: Grand Prix-seger för Strömsholmsryttaren i Falsterbo: "Vinna var enda alternativet idag"

Tätt därefter kom klubbkompisen Mikaela Gustaphson och hästen Carl 47 på plats 10.

Isabell Eklöf och Wizard V från Föreningen Skästa Ridcenter fick nio fel i finalen och slutade på en 12e plats i SM för unga ryttare.

Seniorryttaren Niklas Jonsson, som nyligen tog lagbrons tilllsammans med Strömsholms Ridsportförening , red Caral i söndagens final. Han inledde sin finalrunda starkt genom att vara felfri fram till det sista hindret med Caral. Men på den sista oxern fick ekipaget ett nedslag. Efter totalt tre rundor slutade de på 12.97 fel, ett resultat som räckte till en åttonde plats i seniorernas-SM.

Niklas Jonsson och hästen Caral slutade på en XXX plats i seniorernas-SM.

Daniel Svensson från Strömsholms Ridsportförening fick tre nedslag i finalen tillsammans med Bently V.D.M. Med totalt 23.99 fel slutade de på en sextonde plats i SM.

Emma Kåbring med hästen Thelma från Föreningen Skästa Ridcenter tog den sista finalplatsen och startade därför först i seniorfinalen. Med 17 fel i den sista rundan slutade de på artonde plats i SM.

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på [email protected]

Annons