Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan VIF:s nya serie se ut 2014

En serie med tolv lag – utan u-lag – med sex lag från Örebro. Det serieupplägget kan bli verklighet för Västanfors IF:s damer redan nästa säsong.

Just nu jobbar en arbetsgrupp inom Västmanlands fotbollsförbund med frågan som är tänkt att gynna damfotbollen.

– Jag tycker att det här är bra. Vi har efterlyst ett samarbete med andra län. Det är viktigt för fotbollen i stort att de (damerna) får spela mot andra lag som är seniorlag, säger Västanfors sportchef Mikael Wikman som sitter med i VFF:s arbetsgrupp.

Både VFF och Örebro läns fotbollsförbund diskuterar just nu frågan och beslut om det blir en ny serie eller inte tas i mars under båda förbundens respektive årsmöte. Inom VFF har man märkt att man tappar fler och fler damspelare och att lagen blir allt yngre. Det är något förbundet nu vill förhindra. I dagsläget är i princip alla föreningar inom Västmanland med på förslaget och olika varianter till hur den nya serien skulle kunna fungera diskuteras nu.

– Som jag förstår det skulle det gälla från nästa säsong. Det blir stimulerande för tjejerna som spelar att det är en ren division 3-serie utan u-lag. Jag hoppas att det här går igenom, säger Wikman.