Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så många tusen kronor får Fagersta GK

Från en av de dyraste sporterna till en av de billigaste. Det är verkligheten när Fagersta GK får hjälp av Svenska golfförbundet att göra en satsning på juniorer de två kommande åren.
– Det är helt underbart, säger tränaren Mika Suronen.

Annons
Fagersta GK:s juniorer får flera tillfällen att träna ihop.

Golfsverige lider hela tiden stora förluster när det gäller återväxten. Problemet har blivit så påtagligt att ett projekt har inletts. ”Golflyftet” är tänkt att främja junior- och ungdomssatsningen i hela Sverige. Och Fagersta GK har fått hela 50 000 kronor av förbundet för att dra sitt strå till stacken.

– Vi har tappat hur många (ungdomar) som helst. Det är inte bara vi, det är varenda klubb, säger ungdomstränaren Mika Suronen.

Men i måndags drog projektet i gång på allvar. Två gånger i veckan är ungdomar och juniorer välkomna ut till Fagersta GK för att testa på. Om de sedan vill bli medlemmar och fortsätta träna kostar det bara 250 kronor. En struntsumma i golfvärlden.

– Vi är nog en av de billigaste sporterna just nu. Det är helt underbart, säger Suronen.

Bidraget från förbundet har främst gått till utrustning. Det är de pengarna ungdomarna sparar in när de börjar träna. Projektet pågår i år och nästa år. Då ska det ha burit frukt, är det tänkt.

– Vi har gjort det här för att underlätta. Det behöver inte kosta så mycket för att få in dem i golfen, säger Fagersta GK:s administratör Angelika Vahlstedt.

Annons