Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket förstörde de vilda djuren

Det har skett få rovdjursangrepp i Västmanland den senaste tiden, enligt Viltskadecenter. 

Länet. Viltskadecenter har presenterat sin senaste rapport om rovdjursangrepp i landet. I den visar det sig att det i Västmanland har skett få angrepp.

I länet har totalt fem får dödats av varg rapporterar Viltskadecenter. Inga attacker från de andra rovdjuren som björn, järv och örn har rapporterats.

Två hundar har attackerats av lodjur och varg. Vid lodjursattacken skadades hunden. Vid vargattacken blev hunden dödad. Totalt så angreps 39 hundar i Sverige under 2013.

Totalt så har 14 miljoner kronor tilldelats i statliga medel för att ersätta skador och kostnader som uppkommer vid rovdjursangrepp. Merparten av dessa pengar har inte använts.

Till Västmanland var 1,1 miljoner kronor tilldelat. Tusen kronor användes för att ersätta ett angrepp av lodjur. 20 000 kronor betalades ut som ersättning för vargangrepp på hund. Gäss förstörde grödor för 11 000 kronor.