Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så påverkar snöbristen Engelbrektsloppet

Det har länge varit grönt på marken i Engelbrektsloppets spår. Men snöbristen är inget som oroar ledningen – ännu i alla fall.

– Det är tråkigt att folk inte kan träna på att åka skidor, det är det som är problemet. För vår del är det inget problem i dagsläget. Det är i alla fall fyra veckor kvar till loppet ska gå, det hinner hända mycket på den tiden, säger tävlingsledaren Lars Holm.

Under onsdagen var det över 2 700 anmälda till skidhelgen. Och Holm menar att siffran kontinuerligt tickar upp – trots barmarken.

– Det kom in många anmälningar när snön fanns kvar. Sedan när snön försvann har intresset sjunkit lite, men det droppar ändå in någon varje dag. Jag tror vi fick in 20 anmälningar bara i går.

Till helgen väntas kallare temperaturer i Norberg, och snö kan också falla. Men när snön väl kommer är det viktigt att den inte försvinner på onaturliga sätt.

– Vi vädjar till alla som kör fyrhjuling och alla hästägare att tänka sig för. Vi ska vara rädda om den snö som faller. Om det är för lite snö kan det ställa till det, säger Holm som dock inte tror att det är någon risk att loppet ställs in.

– Får vi snö en vecka före loppet hinner vi göra spår. Det är ingen fara där.

Är ni helt klara med spåren?– Ja, de har varit ute och tagit rätt på det sista. Det var några träd som hade blåst ner över spåren. Nu är det bara snön som fattas. Det bästa vore om det blev kallt ett tag innan också eftersom det är blött i marken. Men det har varit så här tidigare år, det är inget nytt för oss.