Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så reser lottovinnarna

Det är varken lyxbilar eller dyra villor som miljonvinnare
drömmer om. Högst upp på önskelistan kommer vanliga resor med
familj och vänner.

En undersökning bland Sveriges nyblivna miljonärer avslöjade nyligen att det varken var Karibien eller jorden runt-resor de drömde om. I stället var det semester på Gran Canaria som smällde högst. Och nu visar det sig att även lottovinnare gärna lägger pengar på resor - anspråkslösa sådana. En undersökning av Svenska Spel lyfter fram den så kallade "Entouragetrenden", att man helst betalar för att resa bort tillsammans med vänner och familj. Och det är nytt, tidigare undersökningar har visat att folk som vann lottomiljoner skulle satsa på materiell lyx som bilar, båtar och hus. "Det har blivit viktigare att förstärka värmen som finns i det sociala livet och i umgänget med familjen. Man vill satsa pengar på att umgås, uppleva saker och resa med de som står en närmast", skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

"Inte kul resa själv"

Resorna som efterfrågas av de nyblivna miljonärerna är främst solresor, men också storstadsresor. De yngre tänkte mest på att resa med vänner.

"Det är ju inte så kul att partaja ensam på Ibiza till exempel" var en av de typiska kommentarerna. För äldre var så kallade 3G-resor uppskattade, det vill säga resor där man bjuder med tre generationer från familjen.

Undersökningen bygger på kvantitativa och kvalitativa intervjuer och undersökningar, samt omvärldsbevakning i medier.