Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så säger talangerna inför SM

Fyra spelare med Per-Ols som moderklubb går under torsdagen in i ett hett distriktslags-SM med Västmanlands IBF. Men förhoppningarna om att ta sig långt är blygsamma.
– Vi är inte favorittippade, säger Sofia Olander.

På torsdagsförmiddagen inleds distriktslags-SM i Helsingborg. På plats har damjuniorerna i Västmanlands IBF tre spelare med Per-Ols som moderklubb. Sofia Olander, Elin Eriksson och Lovisa Hedin siktar självklart på att ta sig så långt som möjligt. Men de vet att det kan bli svårt.

– Vi har en svår grupp. Men vi ska försöka ta oss vidare i alla fall. Det är första målet, sedan får vi se, säger Elin Eriksson, till vardags i Rönnby IBK.

– Vi är inte favorittippade. Men vi har väldigt många spelare från vårt lag som var i Örnsköldsvik (och tog silver i damjunior-SM, reds anm). Sedan har vi fyllt på med några andra duktiga tjejer från Arboga och Västerås IB, säger Sofia Olander som även hon representerar Rönnby.

Lovisa Hedin, som spelar i Per-Ols a-lag, är två år yngre än sina medspelare. Under SM är det tänkt att hon ska agera andramålvakt. Och någon speltid vågar hon inte hoppas på.

– Nej, jag tror inte det. Vår förstamålvakt ska köra så länge hon kan, säger Hedin och fortsätter:

– Men det är en bra erfarenhet att vara med här i alla fall.

Herrjunioren William Andersson möter på torsdagen Upplands IBF och Göteborgs IBF.

FP har sökt William Andersson för en kommentar.