Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska FAIK vinna premiären

Noll koll på Viking. Då väljer FAIK:s tränare Mattias Karlsson att fokusera på sitt eget. I veckan har laget tränat extra på det nya grundspelet och powerplay.

Det är dagen före dagen före dopparedagen för FAIK:s nye tränare Mattias ”Tjatte” Karlsson. När han skrev på kontraktet med klubben i juni visste han att en lång resa fram till seriestarten väntade. Nu är väntan snart över. Och Karlsson är taggad inför premiären.

– Det känns bra i laget. Det är bra stämning och bra fart på träningarna, säger han.

Det som dock oroar är att det fortfarande är tunt om spelare på träningarna. Laget har bara haft 15-16 stycken den senaste tiden på grund av sjukdomar och småskador.

– Det är lite synd, men grabbarna krigar på ändå.

Karlsson säger sig veta i princip ingenting om motståndaren Viking HC. Men det ska inte vara något större problem, enligt honom själv. I stället har han fokuserat oerhört mycket på sitt eget lag och spelet de ska spela.

– Nu är det själva grundspelet vi tränar på, plus powerplay. Även lite snabbhetsövningar så att vi får i gång benen ordentligt.

Hur har spelarna anammat ditt nya grundspel?– Spelarna har snappat upp mycket, men det finns mer att jobba på fortfarande.