Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska fler hitta till Fagerstabutik

Indoor Sports och Print kommer att utöka sin verksamhet med dataspelsförsäljning för att ersätta försäljningen av innebandygrejer.

Annons
Jan Östman ser till att allt fungerar i vad som blir Fagerstas nya dataspelsbutik. I själva verket är det Indoor Sports och Print som byter ut innebandyförsäljningen mot dataspelsförsäljning.

Butiken har under lång tid specialiserat sig på bland annat innebandyprylar. Men på senare år har det fungerat allt sämre.

– Folk kommer in hit och så provar de bara grejerna. Sen går de hem och beställer över nätet, säger Jan Östman.

Han är gift med Gun Larsson-Östman som äger Indoorbutiken. Han kommer tekniskt sett att ansvara för dataspelsbutiken som heter Chipbug gaming store.

Han har sedan länge ett stort intresse för elektronik och har byggt egna synthesizers som han sålt till vänner och musiker. Under tisdagen var det officiell öppning av butiken.

– Det kommer att säljas surfplattor, spelkonsoler och portabla konsoler. Vi säljer hårdvaran i form av spelplattformar. Vi kommer inte sälja stationära datorer, säger Jan Östman.

Att det blev dataspel kom sig naturligt när Gun Larsson-Östman och han kom fram till att det inte fungerade med försäljning av innebandyutrustning.

– Vi är tvungna att hitta något sätt att få in folk i butiken. Vi är lite avsides här borta. Jag tror att det finns intresse för en dataspelsbutik i Fagersta om jag utgår från dem jag pratat med, säger Jan Östman.

Testa dina spelkunskaper här.

Annons