Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska kunderna stanna i Fagersta

Handlarna vill test något nytt för att locka kunder. Därför lanseras nu en webbportal.

– Vi gör det här för att visa att man inte behöver åka bort för att handla, säger Fagerstahandlaren Maria Vedholm, som är en av initiativtagarna till Bättre hemma.

Fagersta/Norberg. Tanken på en gemensam webbportal har funnits i ett par år. Och nu finns den på plats.

Hittills har ett 30-tal företag i Fagersta, och två i Norberg, i en rad olika branscher nappat på idén och finns med på hemsidan. Några har varit med under hela projektet, andra kommit med senare. Förhoppningen är förstås att fler ska tillkomma.

– Vi började prata om det här för två år sedan. Sedan har vi bollat idéer med bland annat Tillväxtgruppen. Nu ligger sidan uppe sedan1 maj och vi ska lansera den rejält under Våryran i slutet av månaden, säger Vedholm.

– Mer och mer av handeln sker via internet, och då är det viktigt att vi finns med för att visa det utbud som affärerna på hemma-plan har.

Portalen ska ge lokala företag möjligt att visa upp sitt utbud och speciella erbjudanden. Men här ska också finnas annan information om det som händer i trakten.

– Som idrottstävlingar eller olika former av event, säger Vedholm.

– Det är viktigt att det blir en levande sida. Att innehållet uppdateras regelbundet.