Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Per-Ols stoppa Backlund

När Per-Ols damer möter Västerås IBS under lördagen ställs de mot den kanske bästa spelaren de har mött: Madelene Backlund, som vann SM-guld med Rönnby IBK i våras.

Backlund har på de två inledande matcherna i division 2 gjort hela 16 poäng. 7 mål och 9 assister. Ett minst sagt spektakulärt facit.

– Hon var en av de mest tongivande spelarna i SSL (Svenska superligan) när de vann SM-guld förra året. Det är självklart en klasspelare. Men vi har inte tänkt ställa oss på planen och beundra henne, säger Per-Ols tränare Pasi Leinonen.

Backlund gjorde tolv poäng i lagets senaste match när de vann över IBK Köping U med 13-5. Men poängskörden är inget som sätter skräck i Per-Ols.

– Det är fantastiskt. Men det beror nog på strukturen man har på lagen. Gissningsvis hade de inte den bästa försvarsstrategin i Köping, säger Leinonen.

Och inför matchen under lördagen vet Leinonen också vad som gäller om de ska få stopp på Backlund.

– VIB:s spel bygger mycket på att hon ska ha boll. Ju mindre boll hon har desto bättre är det. Sedan har vi självklart gnuggat geniknölarna hur vi ska ställa upp och hur vi ska spela, säger han och fortsätter:

– Vi ser det definitivt som en utmaning. Det gäller att alla är på tårna och gör sitt bästa för att bidra. För många av tjejerna är det kanske den hittills bästa spelaren de har mött, och kommer att möta. Men vi ser med god tillförsikt på matchen. Vi kommer inte bara att lägga oss ned, vi kommer att fightas. I Fagersta ska vi vara svårslagna, definitivt.