Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska SSK:s damlag väckas till liv

Det var runt 20 år sedan sist. Men till nästa säsong kan återigen Skinnskattebergs SK ha ett damlag i seriesystemet. Tanken är att återväxten i klubben ska gynnas av satsningen.
– Det här sporrar dem yngre, säger Britt-Marie Risberg.

Sedan i december förra året har det som förhoppningsvis officiellt ska bli Skinnskattebergs SK:s damlag nästa säsong tränat tillsammans.

Det är en blandad kompott spelare. Från 15-åringar till 52-åringar. Den yngsta spelaren som har varit med och tränat var född 2002. Och intresset för att faktiskt dra i gång något tillsammans är starkt.

– Det fanns ett underlag att få ihop ett lag. Men tyvärr hann vi inte anmäla oss till serien, säger Britt-Marie Risberg, som sitter med i SSK:s styrelse.

Flera spelare som ingår i laget är före detta flickspelare födda 1999. Och det finns även en del 95:or som främst spelar innebandy, men har fotbollsspelandet i grunden.

– Vi vill pusha på dem att fortsätta. Det här är riktigt bra för klubben. Det här sporrar de yngre och de har något att se upp till. Då kan även våra nuvarande flickspelare se att det finns något att satsa mot, säger Risberg.

20-25 spelare finns med i laget som just nu tränar en gång i veckan på Masbo IP. Klubbens tanke är att man nästa säsong ska anmäla sig till att spela i en serie. Men där går åsikterna isär bland spelarna.

– Ja, så är det. Ungdomarna vill spela i en serie. Men de som är äldre och har blivit mammor vill inte göra det, säger Risberg.

När FP ställer frågan till spelare i laget om de vill spela i en serie eller inte är det precis som Risberg påstår.

– Ja, det tycker jag skulle vara kul. Jag vill inte bara träna för att träna. Jag vill spela matcher också, säger 19-åriga Jennifer Ernebrink.

– En del har fått barn och då har de inte alltid tid på helgerna, säger 52-åriga Gitte Parkatti.

För din egen del, skulle du spela om det blev seriespel nästa säsong?– Jag kan ställa upp om det inte finns lag för dagen.

Det finns även spelare från det nedlagda laget i Kolsva IF som är aktuella för laget. Men det som dock fortfarande fattas – som är en viktig del i det hela – är en tränare som kan hålla i trådarna.

– Vi hade en på gång, men vi får se vad som händer. Vi får se vad det blir till nästa år, säger Risberg.

Några flickspelare födda -99 gick i år från SSK till Västanfors IF. Men om det blir seriespel nästa säsong hoppas Risberg på flera comebacker.

– Då kan vi förhoppningsvis få tillbaka dem, säger hon.