Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska tågområdet bli snyggt och tryggt

Öppnare ytor mot centrum och en bred gång- och cykelbana ska öka tryggheten vid den norra stationen.

Fagersta. Fagersta-Posten har tidigare berättat att flera Fagerstabor tycker att den norra järnvägsstationen är en otrygg plats och att kommunen vill göra något åt det.

Nu har NVK, Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, fått klartecken från kommunstyrelsen att göra området tryggare och snyggare.

Första steget, troligen efter semestrarna, är att röja undan sly och ogräs från kommunens tomt vid Lidl-rondellen, i höjd med Arbetsförmedlingen, för att öppna upp mot centrum.

– Jag vet inte varför det har blivit eftersatt. Men går man tillbaka i tiden ser man att den norra stationen inte har nyttjats särskilt länge, säger Ola Karlsson, projektledare hos NVK.

Nu pendlar desto fler från stationen. 

Tanken är också att sly ska röjas undan längs med tågspåret i höjd med stationen. Andra steget är att i stället för att ha två smala trottoarer in mot stan jämte Axel Fornanders väg, så ska det finnas en bred gång- och cykelbana. Det arbetet väntas vara i gång i höst.

NVK har också fått i uppdrag att titta på möjligheten att sätta upp belysning i anslutning till de höga stenmurarna och gångtunnlarna på Axel Fornanders väg samt vad det skulle kunna tänkas kosta.