Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Västanfors lösa truppbygget

Björn Forsbergs enmansshow är ett minne blott. Nu ska Västanfors skapa en arbetsgrupp som sköter lagbygget.– Det ska inte vara en akutåtgärd, lovar ordföranden Bo Axelsson.

Energin tog slut för Västanfors sportchef Björn Forsberg som nu har tackat för sig. Han har de två senaste åren dragit ett tungt lass med näst intill eget ansvar för lagbygget inför säsongerna. Men i och med hans avgång har Västanfors börjat tänka om. På klubbens styrelsemöte på måndag ska förhoppningsvis en arbetsgrupp på sex personer tillsättas.

– Tre stycken är definitivt klara och lika många funderar. Det ska inte vara en akutåtgärd, gruppen ska se sitt uppdrag på längre sikt, säger Västanfors ordförande Bo Axelsson.

Enligt Axelsson ska arbetsgruppen ha delat ansvar när det gäller jobbet att få ihop truppen till nästkommande säsong. Och som tur är kommer – förhoppningsvis för Västanfors del – Björn Forsberg ändå ingå på något sätt.

– Vi hoppas att Björn står fast vid att han ska ha en roll om det blir en sådan här grupp. Det har han sagt i alla fall. Då slipper han känna trycket och vara ansvarig, säger Axelsson och tillägger:

– Det är jätteviktigt att vi får behålla en del av Björns kompetens. Han kommer att dela med sig, det vet vi.

Västanfors är på en fortsatt jakt efter både en tränare och flera spelare. Om Axelsson själv får välja vill han att det läggs mest krut på att få hit spelare. Det är utan tvekan prio ett.

– Spelarsituationen är mer intressant än tränarsituationen. Det är en bredare och en spetsad trupp som behövs. Men att få folk att flytta långväga för att spela är inte det enklaste. Man måste söka i närområdet. Det måste lösas och det kommer att lösas. Men det är inte löst.